0

П ритежаваният от араби парижки клуб Пари Сен-Жермен е в невъобразим хаос, като към проблемите в съблекалнята и очакваното отпадане от ШЛ от Байерн, сега се добавят два скандала, отбелязва „Ел Мундо“.

Първият касае мароканския защитник Ашраф Хакими, обвинен в изнасилване, а вторият - самия президент, катареца Насър Ал-Келаифи, в неговия случай, разследван за изтезания и отвличане.

Жалбата срещу Хакими гръмна вчера, разкрия я близкият до клуба вестник Le Parisien, който разказва, че 24-годишно момиче отишло в полицията, за да съобщи, че футболистът я е изнасилил миналия четвъртък. 

Според нейния разказ те се свързали чрез Instagram и отседнали в къщата на футболиста, където мароканецът се възползвал от нея без съгласието й.

Младата жена не пожела да подаде официална жалба и само даде показанията си пред полицията, но това бе достатъчно прокуратурата на Нантер започна разследване.

Очаквано чрез своя адвокат Хакими, баща на две деца, чийто брак с тунизийската актриса Хиба Абук виси на косъм, отхвърли обвиненията тази сряда. Твърди се, че клубът стои зад него и го подкрепя.

"Обвиненията са неверни. Той е спокоен и ще бъде на разположение на правосъдието", каза адвокатът му Фани Колин пред същия вестник.

Хакими, който присъства на гала наградите на FIFA The Best в Париж в понеделник, трябваше да тренира тази сряда, след като се възстанови от контузия.

"Клубът подкрепя играча, който твърдо отхвърли обвиненията и вярва в правосъдието. ПСЖ е институция, която насърчава уважението на терена и извън него", обявили от клуба, според адвоката на футболиста.

Институция със значителен безпорядък: съблекалня за стотици милиони долари, напълнена с бездънна чекова книжка от петрол и газ, така и не постига очакваното, като тарторите и капитани се зъбят на спортния директор. 

Френската звезда Мбапе е встрани от другите два аса – Меси и Неймар, и това върви от месеци.

За капак президентът на клуба, катарецът Насър Ал-Келаифи, също е разследван по делото му за изтезания и отвличане.

В същия ден, в който жалбата срещу Хакими беше оповестена публично, беше публикувано, че няколко съдии-следователи ще разследват Ал-Келаифи, обвиняван от месеци от френско-алжирския гражданин Тайеб Бенабдерахман, че го е отвлякъл и изтезавал.

Тези събития, според жалбоподателя, са се случили в Катар през 2020 г.

Бенабдерахман твърди, че разполага с компрометиращи документи, които биха показали, че президентът на ПСЖ е повлиял за даването на Катар на Световното първенство по втория начин, както и на продажбата на правата за емисии за следващите световни първенства. 

Парижкият клуб се притежава от катарския емир Тамин бин Хамад Ал Тани, който се похвали за закупуването му през 2011 г. чрез фонда Qatar Investment Authority. Тази покупка, която вдигна имиджа на емирството, бе свързана и със закупуването на френски изтребители „Рафал“ за милиарди от катарската армия.

Всички тези скандали добавят допълнително напрежение към и без това много стресираната съблекалня, поради последователните поражения и елиминирането на Купата на Франция.