0

З ащитникът на Монца Пабло Мари е приет в болница, след като е бил наръган с нож в търговски център близо до Милано, предаде “Гадзета дело спорт”.

Футболистът, който е собственост на Арсенал, е станал жертва на човек с психични проблеми. Пострадали са още петима души, като притеснително е състоянието на общо трима.

По информация на агенция АНСА служител в супермаркет е починал на път за болницата.

“Гадзета дело спорт“ успокои, че Пабло Мари е в съзнание и няма опасност за живота му. B болницата „Нигуарда“ той е разговарял с шефа на Монца Галиани и треньора Паладино, които веднага са го посетили. „Днес имах късмет, защото видях човек да умира пред мен", казал защитникът на Галиани за нападението в търговския център в Асаго.

Той остана в съзнание по пътя към спешното отделение, придружен от съпругата си в линейката.

Управляващият директор на Монца Адриано Галиани, който бе дясна ръка на Силвио Берлускони през златните им години начело на Милан, каза: „Пабло е невероятно момче. Той дори имаше сили да се пошегува, като ми каза, че ще бъде на терена в понеделник. Донесох му поздрави от президента Берлускони и всички съотборници, които биха искали веднага да дойдат тук, въпреки, че това очевидно не е възможно в момента“.

Според разказа на Галиани футболистът се разхождал със съпругата си и сина им, който бил в детската количка, бутана от испанеца. 

Внезапно Пабло Мари почувствал в гърба си болка, подобна на много силна крампа, а след това видял как обявеният за психично болен нападател пронизва момиче в гърлото. 

По последни данни състоянието на Пабло Мари е стабилно и раните му не са дълбоки. „Вероятно е бил спасен от неговия ръст“, коментира Галиани високия 1,93 м испанец. Острието на ножа се е озовало на няколко сантиметра от белия дроб, наранявайки само мускулната тъкан. 

"От психологическа гледна точка ми се струва, че няма проблеми, дори и да не съм лекар", добави той. 

Пабло е ранен и в устата, вероятно от схватка, която испанецът не помни, като се наложи раната да бъде затворена с два шева.

Нападателят, идентифициран и арестуван от полицията, също намушка още няколко души, включително служител на търговския център, който загуби живота си: „Това е шокираща новина - продължи Галиани. „Изпращам пожелания за съпричастност и обич на семейството му, случилото се днес изглежда парадоксално за град като Милано. Не е възможно някой да стане сутрин, за да отиде на работа и след това да загуби живота си по вина на престъпник.“

Мари е съотборник с българския национал Валентин Антов. Той беше в италианското първенство и през пролетния дял на миналия сезон, когато беше под наем в Удинезе.