0

М ачът Бордо – Родез в последния кръг от първенството на Лига 2 във Франция взе зловещ обрат и при резултат 0:1 бе спрян и впоследствие отменен. Брутална атака на зрител на Бордо срещу голмайстора на гостите Люка Бюадес шокира играчите и публиката. За Бордо, трети в класирането, последният домакински мач бе решаващ за надеждите за класиране в Лига 1.Но в 22-ата мин. грешка в защитата позволи на 

Радостта им се смени с ужас – на терена изскочи запалянко на Бордо, който нападна голмайстора и той се просна на земята заедно със свой съотборник, с когото празнуваха гола. Някои потребители в социалните медии определиха рухването на Бюадес за "симулацията на века".

Нападателят на Родез трябваше да бъде изнесен на носилка и бе транспортиран спешно в болница.

Играта спря веднага, след като и двата отбора се оттеглиха в съблекалните. Прекъсването продължи около 30-40 минути.

Реферът Никола Рейнвил по-късно се обърна към медиите на пресконференция, разкривайки, че мачът няма да бъде подновен.

Според първоначални информации Бюадес е получил мозъчно сътресение, а от понеделник футболните власти ще решават санкциите за домакините. Те могат да бъдат лишени от домакинство, да отнесат солена глоба, да им бъдат отнети точки или да играят пред празни трибуни. 

Пред Бордо е перспективата да изиграе втори пореден сезон в Лига 2. От своя страна Родез, който е 17-ти и се бори да не изпадне, също чака напрегнато решението на футболната лига в понеделник.