0

Б ългарският нападател Мартин Минчев се появи през второто полувреме за Спарта (Прага), но помогна на чешкия тим само да стигне до гол за крайното 1:2 от Партизан (Белград) в турнира Лига на Конференциите.

Минчев замени Якуб Пешек на почивката, след като Партизан водеше вече с 2:0 с двата гола на Рикардо Гомеш в 7-ата и в 24-ата минути. 30-годишният таран от Кабо Верде беше наречен феноменален, но в 65-ата минута българският съдия Георги Кабаков му извади втори жълт картон и го отстрани от терена. Чехите успяха да върнат едно попадение чрез Адам Хложек в 85-ата минута, но сърбите отиват на осминафинал с общ резултат 3:1.

Кабаков, който ръководи мача с помощници Мартин Маргаритов и Диян Вълков, извади общо девет жълти картона и един червен. Шест от картоните бяха за домакините, а три за гостите.

Лестър постигна втора победа над датския Рандерс – този път с 3:1 като гост с два гола на  Джеймс Мадисън, който увеличи на 3:0 с точните си изпълнения в 70-ата и в 74-ата минути. Нарви Барс откри още във 2-ата минута, а ганаецът Стивън Одей намали в 84-ата. Англичаните бяха спечелили и първата среща с 4:1.

Норвежката сензация Будьо Глимт победи за втори път шотландския Селтик – този път с 2:0 и с общ резултат 5:1 направи най-сериозното постижение в историята си, а именно участие на осминафинал в европейски турнир. Ола Солбакен в 9-ата и Уго Ветлесен в 69-ата фиксираха победата.

Напред продължават още френският Марсилия, който се разходи до Азербайджан за лесна победа с 3:0 над местния Карабах, както и ПСВ Айндховен. Нидерландският гранд върви нагоре след 1:1 при гостуването си на Макаби (Тел Авив) и победа с 1:0 в първата среща.

Резултати от плейофния кръг в турнира по футбол Лига на конференциите, втори срещи:

Макаби Тел Авив – ПСВ АЙНДХОВЕН 1:1 (в първия мач 0:1)

Карабах – ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ 0:3 (1:3)

Рандерс – ЛЕСТЪР 1:3 (1:4)

ПАРТИЗАН – Спарта Прага 2:1 (1:0)

БУДЬО ГЛИМТ – Селтик 2:0 (3:1)