0

И зящният финт, последван от технично плъзнатата покрай вратаря на Рома Свилар топка за победното 2:1 на Лудогорец срещу Рома направиха новия  халф на „орлите“ Нонато една от главните спортни теми в бразилските медии. 24-годишният полузащитник в четвъртък бе представен в новия си клуб, вечерта вече дебютира – влезе срещу Рома в 77-ата мин., и 11 мин. по-късно вдигна на крака публиката на „Хювефарма Арена“ и бе сграбчен в прегръдките на съотборниците си.

„О Диа“ отбеляза, че бившият футболист на Флуминензе „направи перфектен дебют за Лудогорец“. „Той бе автор на гола за победата на българския клуб над Рома с 2:1 в четвъртък за Лига Европа“, пише авторитетното издание.

„Бразилецът започна мача от пейката и влезе във втората част. Българите поведоха чрез още един бразилец -  Каули Оливейра откри резултата в 72-ата мин., Рома изравни в 86-ата минута с Елдор Шомуродов. Две минути две звездата на Нонато блесна, и даде окончателния резултат“, пише „О Диа“. 

„Глобо“ припомни, че талантливият полузащитник наскоро предизвика трансферно наддаване между Лудогорец и Флуминензе, където бе под наем от Интернасионал Порто Алегре. „Орлите“ надцакаха Флу със сложените на масата 600 000 долара като бонуси и ангажимента да плати 1,7 милиона щатски долара за трансфера веднага, а не на вноски.

„Вече бивш играч на Флуминензе, Нонато беше представен от Лудогорец в България този четвъртък“, отбелязва „Глобо“. „Продаден от Интернасионал на българския клуб, играчът едва пристигна и вече вкара топката в мрежата с новата фланелка: той отбеляза гола при победата на тима над Рома с 2:1 в Лига Европа. „Готови за това ново предизвикателство“, написа Нонато.“

“Бразилците блестят в Лудогорец и Нонато отбеляза победния гол над Рома в дебюта си“, пише Trivela за мача в Разград. „С два бразилски гола Лудогорец печели с 2:1 с късен гол на Нонато, който наскоро напусна Флуминензе.

В мач с някои резерви на терена и слабо представяне, отборът, воден от Жозе Моуриньо, стартира зле в Лига Европа. В мача се откроиха бразилците от източноевропейския клуб. Трима бразилци започнаха мача като титуляри. Сисиньо, 33-годишен, бивш Понте Прета и Сантос, беше титуляр отляво. Той вече има български паспорт, тъй като играе за клуба от 2015 г.

Другите двама бразилски титуляри бяха в атака: атакуващият полузащитник Каули Оливейра, 26 г., който никога не е играл в Бразилия и започна кариерата си в Германия, и Игор Тиаго, 21 години, бивш Крузейро. 

В допълнение към тримата още един бразилски играч беше на пейката и можеше да дебютира: полузащитникът Нонато, който премина от Флуминензе. Той изигра първия мач с фланелката на клуба и вече успя да бъде решаващ. 

Двата тима си размениха положения в мача, както през първото полувреме, така и в началото на второто. Първият гол обаче падна едва в 27-ата минута на второто полувреме. Бразилецът Каули Оливейра бе оставен непокрит и нахлу пред вратата, за да изпревари излезлия вратар Миле Свилар: 1:0. Равенството дойде в последната част на играта. Елдор Шомуродов завърши центриране на Лоренцо Пелегрини и го вкара в мрежата: 1:1. 

Но време за празнуване нямаше, тъй като тогава домакините отново преминаха напред. Този път Рик намери Нонато, той направи финт и вкара красив гол: 2:1. Лош старт на турнира от Рома, след миналия сезон, който влезе в историята със завоюването на Лигата на конференциите”, завършва репортажът на Trivela.