0

Н ападателят на Реал Мадрид и Франция Карим Бензема влезе в историята, като спечели Златната топка на най-добрия футболист на годината, той бе  първият французин, който грабна престижната награда, откакто Зинедин Зидан я прибра през 1998 г.

Победата на Бензема не беше неочаквана, но това, което бе изненадващо, бе неговото облекло на бляскавата церемония в Париж.

Французинът с алжирски корени „доведе“ на награждаването един от своите герои – той се постара да се облече като покойния американски рапър Тупак Шакур. С костюм като този на певеца на "All Eyez On Me" на Американските музикални награди през 1996 г. в Лос Анджелис, само месеци преди смъртта му.

Бензема бе издокаран със смокинг с ревери от Fendi, под който носеше бяла риза, украсена със закопчаващ се аксесоар за врата, подобен на този, носен от Тупак преди 26 години. 

Очилата с ясна рамка също бяха препратка към външния вид на Тупак, ново намигане към неговия кумир.

През годините Бензема не крие възхищението си от покойния рапър, който почина през 1996 г., а профилите му в Instagram и Twitter са осеяни с изображения на музиканта. 

През 2017 г. той каза на Highsnobiety, че е израснал, слушайки хип-хоп: „Трябва да съм бил на седем или осем години. Да, Тупак и всичко това."