0

К артината на мача в Разград снощи между българския шампион Лудогорец и датския Нордселанд можеше да бъде различна, ако съдията Овидиу Хацеган беше извадил червен картон на Бърнард Текпетей преди края на първото полувреме. Това е мнението на медиите в Дания и логично въпросът към треньора Йоханес Хоф Торуп беше дали гледа в тази посока. 

Лудогорец спечели с 1:0 и продължава напролет, но ще се включи в плейофния кръг, докато турците от Фенербахче го прескачат и отиват направо на осминафинал.

"Няма да оценявам съдията. Има цял апарат на УЕФА, който с това би трябвало да се занимава и ако има нещо, да направи вечерта му трудна. Просто се надявам на това", заяви Торуп пред телевизия TV 2 Sport.

"Разбира се, това би било решаващ момент. Щеше да бъде хубаво да видя как играем 11 срещу 10, но не съм аз човекът, който решава тези неща", коментира още специалистът. 

След това той се спря глобално върху сезона на своя тим, който минава с доста противоречия – силните и слабите периоди през есента ги отведоха на 5-о място в класирането на местната Суперлига. Малка утеха след отпадането в Европа е класирането за полуфинал в турнира за купата на страната. Те ще спорят с Орхус в два мача през пролетта на 2024-а година.

Капитанът на гостите от Дания Киан Хансен също обърна внимание на евентуално изгонване на Текпетей в срещата, но много повече беше недоволен от своите съотборници от реакцията им на изстрела на Пьотровски. Според Хансен, двама души е трябвало да атакуват по-бурно поляка. Резервите  Ибрахим Осман и Маркус Ингвартсен бяха най-близо до поляка точно пред границата на наказателното поле, но пропуснаха да го пресират бързо, за да не стреля.

"Бяхме на 100 процента пасивни. Когато имаш осем човека надолу в зоната и петима те атакуват, ти трябва да бъдеш максимално агресивен в средната зона. И при това знаем, че той стреля от далече. Просто не е достатъчно от наша страна", заяви разочарованият капитан.

"Генерално, колкото и да и странно, гордея се с кампанията, която направихме. За съжаление държахме картите в ръцете си. Но единственото, което мога да посоча като недостатък, е трябва да станем по-мъдри и да извличаме ползите от ситуация, която контролираме. Вярвам, че скоро отново ще бъдем в групите на Европа и тогава трябва да излезем напред", завърши опитният централен бранител.

Източник БТА