0

Р умънският Динамо (Букурещ) прекрати договора на португалския централен защитник Андре Пинто, след като се отказа от пари, за да остане свободен, а сега вратарят Пламен Илиев също напира да се раздели с клуба, според румънското издание "ProSport".

Вестникът съобщава, че въпреки първоначалната промяна от намерението си да напусне, особено след отстраняването на Мирча Редник от треньорския пост на "бяло-червените", българският вратар отново промени решението си. Илиев иска да прекрати договора си с Динамо, но шефовете дори не искат да чуят за това.

"Много е възможно вратарят да е намерил друг ангажимент в родината си", предполага изданието.



Всъщност според "Фанатик", българинът казал на близките си: "По-добре да си тръгна. Така според мен е по-добре за всички. Може да е грешка, но вече взех това решение. Вероятно ще помоля клуба да прекрати договора в следващите няколко дни".

Изпълнителният директор на клуба Юлиу Мурешан разчиташе на българина като титуляр на Динамо през втората половина на сезона. Но сега плановете му са обърнати с главата надолу.

Шефовете на Динамо не искат и да чуят за раздяла с Илиев. Към този момент клубът няма добра замяна, а 23-годишният Михай Ешану не е гаранция с едва 40 мача в първа и втора румънска дивизия.

В Динамо подозират Пацо Тигъра, че вече има оферта от България и всъщност само се опитва да се отърве от евентуална трансферна сума, която бъдещият клуб би трябвало да плати, ако не е свободен.