0

К ирил Десподов заслужи ласкави отзиви за дебюта си с екипа на ПАОК.

Националът се появи като резерва в дербито на Солун с Арис и в 84-ата минута с великолепен гол взриви трибуните на ст. „Тумба“. След като обра овациите на фенове и съотборници обаче, дойде разочарованието. След консултация с ВАР реферът Анастасиос Папапетру отмени попадението заради засада на Брандан Томас. В крайна сметка двубоят завърши 0:0.

Въпреки че бе на терена само 25 минути, Десподов получи 21% от вота на феновете за най-добър играч на ПАОК в срещата. Повече от него, 34%, събра само друго ново попълнение - френският халф Суалихо Мейте. Медиите в Гърция също отбелязаха отличното включване на българина.

„Показа, че има качества да играе и на върха на атаката и използването му в тази роля в националния отбор на България е съвсем правилно“, написа „Метроспорт“.

„Можеше да се превърне в герой за ПАОК, ако не бяха отменили гола му в 86-ата минута. Въпреки това само с едно докосване той демонстрира класата си“, бе оценката на SDNA.

Треньорът на ПАОК Разван Луческу призна, че отборът му не е показал най-доброто си лице, но също така отправи критики към рефера. Според румънския специалист той е спестил втори жълт картон и съответно изгонване на халфа на Арис Дукур.

„Осем години съм тук, не съм глупак и разбирам какво става. Този съдия дойде, за да завърши мачът 0:0. Ако беше извадил червения картон, когато трябваше, Арис щеше да изиграе последните 30 минути в намален състав“, ядосан бе Луческу.

ПАОК е на четвърта позиция в класирането със 7 точки. Лидер е Олимпиакос с 10.