0

Т урските футболни клубове от Истанбул - Галатасарай, Фенербахче и Бешикташ, активно помагат на пострадалите от земетресенията и предоставиха своите стадиони за пунктове за събиране на помощи, съобщава вестник "Хюриет".

Трите най-големи футболни клуба в Турция поискаха големите пратки от продукти да бъдат доставени на техните стадиони "Неф", "Юлкер" и "Водафон Парк". Ръководството на отборите насърчават гражданите да носят всякакви неща, които могат да бъдат полезни на засегнатите от земетресението.

Футболният клуб Бешикташ също обяви в профила си в Туитър акция по кръводаряване.

"Каним гражданите да дарят кръв в цяла Турция през деня за нуждаещите се в района на земетресението", се казва в изявлението на отбора, цитирано от БТА.

Мачовете от турското първенство ще бъдат подновени на 17 февруари, съобщиха от пресслужбата на местната футболна федерация.

Всички двубои, които трябваше да се проведат от 7 февруари до 12 февруари, ще се играят от 17 до 20 февруари. Срещите, насрочени за понеделник, ще се играят на 21-23 февруари.

Заради опустошителното земетресение бяха отменени двубои от турското първенство, които трябваше да се проведат вчера - Умраниеспор - Адана Демирспор, Гиресунспор - Кайзериспор и Фенербахче - Коняспор. Също така няма да се провеждат състезания по волейбол, хандбал, вдигане на тежести и други спортове.