0

С танимир Стоилов е основният вариант за нов треньор на един от най-големите отбори в Кипър – АПОЕЛ. Още във вторник се появиха информации, че той е чакан на Острова на Афродита, където работи преди 12 години. Твърди се, че той трябва да наследи колегата си Рикардо Са Пинто. 

Португалецът забърка жесток скандал, след като удари свой колега по време на дербито с Анортозис, завършило без победител – 1:1. На почивката бившият съотборник на Краси Балъков и Ивайло Йорданов от Спортинг се нахвърли на съдии и е стиснал за рамото четвъртия рефер Димитрис Кумис. След това е ударил два пъти един от помощник-треньорите на Анортозис. 

Изцепките му продължават. Са Пинто влиза в конфронтация с фен на противника след пресконференцията си, скача и на един от директорите му, пише в жалбата срещу него. Смята се, че той ще отнесе наказание от 3 до 6 месеца. 

В АПОЕЛ смятат, че това е доста дълъг срок и ръководството е твърдо, че трябва да има треньор на пейката, който да дава указанията на играчите, а не такъв, който да гледа мачовете отстрани без да може да реагира на секундата. Затова е бил търсен Станимир Стоилов, а от АПОЕЛ признаха, че се водят разговори с него. 

Развръзката около съдбата на Са Пинто трябваше да настъпи вчера, но Дисциплинарната комисия отложи заседанието си за петък. АПОЕЛ, който през лятото се готви у нас, а Са Пинто се опита да дава правосъдие и по време на контролата с Левски (0:0), е на 6-о място в класирането с 11 точки. Тимът обаче изостава само на 1 от Антортозис, който е първи. 

Стоилов работи именно там по време на престоя си в Кипър. И до днес ръководството на Анортозис трепери заради рекордната неустойка, за която осъди клуба. Той е без отбор от март, когато напусна Левски. След това бе спряган за треньор на Арис.