0

Б арселона постигна седма поредна победа след 1:0 над Селта на "Камп Ноу" и вече е лидер в испанската Ла Лига. Каталунците имат равен брой точки с Реал Мадрид, но са първи заради по-добрата си голова разлика.  

Срещу Селта отборът на Шаби очаквано на тисна Селта още от началото и голът падна в 17-ата минута. Гави центрира в наказателното поле, където Педри стигна до отбитата от защитник на Селта топка и я прати в мрежата на Маркесин за 1:0.  Второто полувреме започна с по-добра на Селта.

В 47-ата минута Оскар Родригес беше изведен сам срещу Тер Стеген, но не успя да нанесе хубав удар.Десетина минути след това на Маркос Алонсо му се наложи да блокира изстрел към вратата. 

В 63-ата минута Шави направи тройна смяна. Ансу Фати, Френки Де Йонг и Усман Дембеле се появиха в игра на местата на Феран Торес, Педри и Рафиня.

В 70-ата минута Ларсен отблизо вкара топката с глава във вратата на Тер Стеген, но попадението не бе зачетено заради засада. В 84-ата минута Дембеле стреля от границата на наказателното поле, но Маркесин бе на точната позиция и улови.

В ответната атака Тер Стеген се отличи с добро спасяване с крак след изстрел на Яго Аспас. В края на редовното време се получи разбъркване в наказателното поле на каталунците, но късметът също ги покри и Уго Майо не успя да вкара топката във вратата на Тер Стеген. 

В четвъртата минута на добавеното време Яго Аспас уцели десния страничен стълб на вратата, пазена от Тер Стеген, но след това се оказа, че при атаката е имало засада. В 96-ата минута Тер Стеген направи изумително спасяване с една ръка при мощен изстрел на Карлес Перес.