0

Д омакините от Сърбия се постараха ВИП-гостът на европейската квалификация с България – президентът на УЕФА Александър Чеферин, да няма какъвто и да било контакт с медиите, видя на място пратеникът на БТА.

Словенският адвокат пристигна на стадион "Дубочица" в Лесковац около 30 минути преди началния съдийски сигнал в компанията на двама големци от политиката – президентите на Сърбия Александър Вучич и на Република Сръбска в Босна и Херцеговина Милорад Додик. 

Тримата седнаха и един до друг в ложата, като може да се предположи, че не са си общували на английски.

Още преди пристигането на трите ВИП-автомобила на лесковацкия стадион, беше осигурен плътен  кордон. 

Репортерите не само нямаха никакъв достъп до Чеферин за няколко въпроса, но дори им беше забранено да снимат – и с камери, фотоапарати, но и с телефони. 

И за да бъдат по-сигурни в изпълнението на задачата си, журналистите бяха отдалечени максимално от входа или пък директно поканени да се качат на местата си в прес-ложата. 

Въпреки това, някои фотографи проявиха впечатляваща изобретателност и успяха да направят добри кадри.

По абсолютно същия начин беше и напускането му. Чеферин си тръгна около 40 минути след края на срещата, като се отби единствено в съблекалнята на съдиите и в стаята на дежурния делегат на УЕФА. Едва след това беше отворена микс-зоната.

Шефът на европейския футбол съчета посещението си за мача Сърбия – България с откриването на поредния нов стадион, построен със средства от правителството в Белград. 

Церемонията, която бе в неделя сутринта в Зайчар, Източна Сърбия, бе с участието на Чеферин и Вучич.
Съоръжението в Лесковац, на което нашите играха срещу сърбите, както и това в Лозница, са изградени по същия начин.