0

Манчестър Юнайтед победи с 1:0 като гост Бетис в реванша от 1/8-финалите в Лига Европа и така с общ резултат от 5:1 се класира в следващата фаза. Единственото попадение в среща бе дело на Маркъс Рашфорд, който се разписа с красив удар извън наказателното поле.

Домакините от Бетис стартираха силно и пропуснаха добри възможности за гол чрез Айози Перес и Хуанпи. Най-чистото положение за Манчестър Юнайтед през първата част дойде в добавеното време, когато Факундо Пелистри стреля в дясната греда на Руи Силва.

След подновяването на играта гостите от Англия доминираха напълно и логично стигнаха до успеха. В 55-ата минута Рашфорд с мощен удар от дистанция матира Силва. 

Фейенорд не остави никакви шансове на Шахтьор (Донецк), след като постигна успех със 7:1 и също продължава напред. Първата среща завърши 1:1.

Домакините от Нидерландия имаха аванс от три гола на почивката, а точни бяха Сантяго Гименес и два на Оркун Кьокчю. През втората част Усама Идриси отбеляза две попадения, Алиреза Яханбакш и резервата Данило направиха 7:0. В края на срещата Кевин Келси върна един гол за Шахтьор.

Ювентус достигна четвъртфиналите в Лига Европа след втора победа над Фрайбург, като този път бе с 2:0 като гост в Германия. В първия мач преди седмица италианците имаха минимален аванс от 1:0. Душан Влахович реализира първия гол от дузпа в края на първото полувреме. Мануел Гулде игра с ръка и беше изгонен за втори жълт картон. Федерико Киеза оформи крайното 2:0 в допълнителното време на двубоя.

Фенербахче победи Севиля с 1:0, но това не бе достатъчно да продължи напред. В първата среща испанците стигнаха до 2:0 в своя полза. Единственото попадение на мача в Истанбул бе дело на Енер Валенсия в 41-ата минута от дузпа. 

Източник: БТА

Срещи от осминафиналите на турнира по футбол Лига Европа:

Фенербахче (Турция) - СЕВИЛЯ (Испания) – 1:0 (0:2)

Фрайбург (Германия) - ЮВЕНТУС (Италия) – 0:2 (0:1)

Бетис (Испания) – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (Англия) – 0:1  (1:4)

ФЕЙЕНОРД (Нидерландия) - Шахтьор Донецк (Украйна) – 7:1  (1:1)

по-късно днес: Реал Сосиедад (Испания) - Рома, Ференцварош - Байер Леверкузен, Арсенал - Спортинг Лисабон, Юнион Сен Жилоаз (Белгия) - Унион Берлин.

С главни букви са отборите, които се класират за четвъртфиналите, а в скоби са резултатите от първите мачове.