0

Т ой не е достатъчно добър, това е записал в доклад за шефовете си за капитана на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър временният мениджър Ралф Рангник. Оценката му е видна и на терена – защитникът с най-висока трансферна сума в света в историята (87 милиона евро на Лестър през 2019 г.) е закован на пейката. Той гледа отблизо как германецът заформя нова двойка централни бранители Варан-Линдельоф.

Капитанът на "червените дяволи", вече възстановен от контузията на ребрата, не бе титуляр при 2:2 с Астън Вила и при победата с 3:1 като гост на Брентфорд.

Той помириса терен само в последните 19 срещу Брентфорд.

Има индикации, че Магуайър може да остане твърдо на пейката. „Ралф Рангник представи доклад на борда в началото на януари, в който каза, че Магуайър, Шоу и Уан-Бисака не са достатъчно добри. Всъщност той настоя и тримата да бъдат заменени“, съобщава „Скай спортс“.

Тримата бяха неизменни титуляри при уволнения Оле Гунар Солскяер. „Платиха твърде много пари за него. Когато го видях в Лестър, той беше приличен играч. Уес Браун изглеждаше по-бърз и по-мобилен от него при един на един и в големи пространства, което е нещо, с което трябва да свикнеш когато играеш за Манчестър Юнайтед“, каза бившият централен защитник на „червените дяволи“ Яап Стам.

Нидерландският (тогава холандски) защитник изигра 127 мача и спечели три титли в лигата, една Шампионска лига, една ФА Къп и една Междуконтинентална купа с „червените дяволи“:

„Мисля, че Магуайър понякога иска да направи повече, отколкото се очаква от него. Понякога трябва да играете по-семпло".

Проблемите в защитата на Манчестър Юнайтед не са само проблем на Хари Магуайър.

„Червените дяволи“ са запазили чиста мрежа само четири пъти през този сезон в 21 мача във Висшата лига. Две чисти мрежи са в 7-те мача на Рангник. Юнайтед е вторият отбор, получил най-много голове (30) от „топ 10“, като само Лестър (36) го надминава.

Не вдъхват доверие и сегашните двама в центъра на отбраната, според бившия защитник на Арсенал и Англия Мартин Киоун. „Варан и Линдельоф са твърде крехки. Рангник очевидно не иска да рискува Магуайър, след като го е върнал“, смята бившият капитан на „артилеристите“, който не отписва английския национал.