0

Д ва гола на Хари Кейн в първия му домакински мач с екипа на Байерн (Мюнхен) осигуриха успех на германските шампиони с 3:1 над Аугсбург в среща от 2-ия кръг на Бундеслигата.

Мачът беше и регионално баварско дeрби, но Байерн откри резултата в 32-ата минута благодарение на автогола на Феликс Удоухокай след удар на Сане при хубав пас на единствената промяна в стартовите 11 в сравнение с миналата седмица Серж Гнабри.

Още преди гола Байерн имаше няколко добри атаки, но предимно те завършиха с удари от далече. Но Аугсбург можеше да открие резултата пет минути преди края при първата си реална голова възможност, но ударът на капитана Демирович беше встрани от вратата.

В 40-ата минута капитанът на Англия покачи на 2:0 след точно изпълнение на дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради игра с ръка на Никлас Дорш при далечен удар на Йозуа Кимих.

На косъм Кейн се размина с второто си попадение след подаване на Коман в 49-ата минута. В 69-ата минута струващият 100 милиона англичанин покачи на 3:0 като венец на хубава комбинация от подавания с едно докосване на Алфонсо Дейвис и Кингсли Коман.

Гостите от Аугсбург върнаха едно попадение четири минути преди края чрез хърватина Дион Дрена Бельо, а в края на срещата Кейн можеше да запише и хеттрик срещу името си, но стреля в аут.

Бившият капитан на Тотнъм, който дойде преди две седмици от Тотнъм за рекордния за Бундеслигата трансфер от 100 милиона евро, вкара и в първия мач при успеха с 4:0 над Вердер.

Германия. Първа Бундеслига, втори кръг, неделя:

Майнц 05 - Айнтрахт Франкфурт      1:1

Байерн Мюнхен - Аугсбург           3:1

от събота:

Бохум - Борусия Дортмунд           1:1

Дармщад - Унион Берлин             1:4

Кьолн - Волфсбург                  1:2

Фрайбург - Вердер                  1:0    

Хайденхайм - Хофенхайм             2:3  

Борусия Мьонхенгладбах - Байер Леверкузен 0:3

от петък:

РБ Лайпциг - Щутгарт               5:1

Начело в класирането с по 6 точки от два мача са Унион (Берлин), Байерн (Мюнхен), Байер (Леверкузен), 
Волфсбург и Фрайбург. Следват Борусия (Дортмунд) и Айнтрахт (Франкфурт) с по 4, а Аугсбург има 1.