0

Б еше публична тайна и въпрос на време, но сега е официално: Антонио Конте вече не е треньор на Тотнъм. Той изкопа собствения си гроб на пресконференцията след равния мач 3:3 с последния във Висшата лига Саутхемптън, в който играчите му водеха с 3:1.

В Англия от няколко дни се говори, че „шпорите“ вече са влезли в контакт с уволнения от Байерн германски треньор Юлиан Нагелсман.

„Проблемът е, че показахме, че не сме отбор. Виждам егоистични играчи. Собственикът е тук от 20 години и те не са спечелили нищо. Защо?“, бяха само някои от критиките на Конте срещу играчите, но и срещу клуба.

Италианецът се прибра вкъщи в паузата за националните отбори, в очакване на неизбежното си уволнение.

„Можем да обявим, че Антонио Конте напусна клуба по взаимно съгласие. Ние се класирахме за Шампионската лига през първия му сезон. Благодарим му за неговия принос и му желаем всичко най-добро за бъдещето“, гласи прессъобщението на „шпорите“.

„Остават ни 10 мача от Висшата лига и в нашите ръце е да получим място в Шампионската лига. Всички трябва да сме обединени. Всеки трябва да се активизира, за да осигури най-добрия възможен резултат за нашия клуб и нашите фенове.“, добави собственик Даниел Леви.

Кристиан Стелини, който досега беше асистент, ще стане временен треньор на Тотнъм след напускането на Конте. Неговата „дясна ръка“ ще бъде Райън Мейсън, който вече беше треньор на „шпорите“ след напускането на Жозе Моуриньо.