0

Б енфика удари здраво домакините от Брюж с 2:0 в първия  осминафинал от Шампионската лига. Головете, отбелязани след почивката от Жоао Марио (от дузпа) и от Давид Нерес, дават основание на "орлите" от Лисабон да се виждат с единия крак на четвъртфинала.

Брюж започна по-надъхано, отборът на Скот Паркър притисна гостите, но не успя да превърне в голове преимуществото си при опасните пробиви на Бюканън отляво.

След силните минути на Брюж дойде ред на Бенфика да застраши вратата на противника на няколко пъти чрез Рафа, Аурснес и Гонсало.

Почивката дойде при 0:0, но още в 6-ата мин. на второто полувреме Хендри фаулира Гонсало Рамос в пеналта и от отсъдената дузпа Жоао Марио откри резултата с мощен шут и рикошет в гредата. Това бе  негов 17-ти гол от началото на сезона.

От този момент Брюж рухна и се остави на милостта на разигралите се "орли". 

Влизането на Давид Нерес освежи още повече атаката на гостите, като именно бразилецът довърши Брюж с втория гол за Бенфика в 88-ата мин. след гаф на Мейер. Нерес порази за трети път вратата на Миньоле след чудесен пас на Жоао Марио, но реферът не зачете гола заради засада.

Бенфика за последно игра на четвъртфинал В ШЛ през сезон 2015-16.