0

Ч елси загуби изненадващо като гост с 0:1 срещу втородивизионния Мидълзбро в първи полуфинален мач от турнира за Купата на Лигата по футбол на Англия „Карабао“. Реваншът е на „Стамфорд Бридж“ след 2 седмици.

Футболистите на Челси пък бяха освиркани от част от гостуващите фенове и ще търсят реванш пред тях. Унижението им, особено на тези, пътували далеч на Североизток за мача, е огромно и заради факта ,че Боро е средняк и в Чемпиъншип - заема 12-то място от 24 тима в момента. Играчите на Майкъл Карик са оценени на общо 68,35 милиона евро, докато тези на Челси - на почти един милиард (997,5 млн. евро според "Трансфермаркт").

21-годишният Хейдън Хакни хакна във вратата на Джордже Петрович единствения гол в мача в 37-та минута, подаде му Айзея Джоунс.

Загубата е донякъде отчайваща за гостите, тъй като Челси всъщност имаше контрол над играта през цялото време, но „сините“ пак пропускаха безобразно.

Най-много портеше Коул Палмър, който през първото полувреме не успя на два пъти да уцели вратата на домакините при чист път към мрежата.

Боро на възпитаника на сър Алекс в Ман Юнайтед Майкъл Карик, дебнеше на контраатака, а нещата няма да се променят на 23 януари на "Стамфорд Бридж". 

В другия полуфинал играят Ливърпул и Фулъм. Първият мач е насрочен за днес от 22:00 българско време.

Източник: БТА