0

Н осителят на купата на България Ботев Пловдив записа втори пореден паметен мач, след като в реванша с Марибор (Слвн) направи 2:2 като гост и благодарение на победата си с 2:1 под тепетата преди седмица се класира за 2-рия квалификационен кръг на Лига Европа. Там момчетата на босненския треньор Душан Керкез ще се изправят срещу гръцкия гранд Панатинайкос в нов балкански сблъсък. Първата среща е другия четвъртък (25 юли) на Олимпийския стадион в Атина, а ответната на „Колежа” е на 1 август.

„Канарчетата”, пременени в резервния си екип, който гони светлосиньото на Манчестър Сити, врътнаха домакините на стадион „Людски врът” с вдъхновена игра и 2 нигерийски гола в рамките на 12 минути. Първо в 48-ата минута 18-годишният Кристиян Нвачукву изравни, а в 60-ата записа и асистенция, подавайки за 2:1 на 15 години по-възрастния от него Антъни Уджа, който вкара и в Пловдив.

За Марибор точни бяха Ян Репас в 13-ата минута и Етиен Бюгре в 80-ата.

Така в 8-ия си европейски мач срещу отбори от бивша Югославия Ботев разплака символа на словенския футбол, който бе воден от бившия треньор на Лудогорец Анте Шимуниджа и звездата на европейското Йосип Иличич.