0

Л егендата на Манчестър Юнайтед Ерик Кантона изрази крайното си възмущение от решението на клуба да прекрати договора на сър Алекс Фъргюсън за почетен посланик след края на сезона.

Най-великият мениджър в историята на „червените дяволи” е съкратен заради свиването на бюджета от страна на новите собственици на клуба, като според медиите на Острова вече няма да има достъп и до съблекалнята на първия тим, макар че продължава да има запазено място в ложата на "Олд Трафорд".

"Сър Алекс трябва да може да прави какво си реши в клуба до деня, в който умре. Каква липса на уважение. Това е напълно скандално. Сър Алекс Фъргюсън ще е моят треньор завинаги! Хвърлям ги всичките в голяма торба с лайна!", написа известният с пиперливия си език Кантона.

Именно брилянтният французин е един от най-важните играчи в ерата на сър Алекс в Юнайтед. След привличането на Кантона от шампионския състав на Лийдс през 1992-ра "червените дяволи" спечелиха първата си титла от 27 години насам и първата от общо 13 под ръководството на шотландеца.