0

Н ационалният отбор на Нова Зеландия отказа да излезе за второто полувреме от приятелския мач с Катар, който се игра в понеделник в Австрия.

Причина за решението на тима са били расистките обиди, които е получил защитникът Майкъл Боксъл от страна на играч на Катар. Инцидентът се случи точно преди почивката и доведе до разправии на терена между футболистите на двата отбора. 

В Туитър Новозеландската футболна федерация обясни, че в тима са останали изненадани от бездействието на съдиите и по тази причина е било решено мачът да не се доиграва.

Старши треньорът на Катар - португалецът Карлош Кейрош, каза след срещата, че е бил информиран за решението на Нова Зеландия от капитана им Джо Бел на почивката.

"Фактите са както следва: двама играчи са си разменили реплики. Ние не знаем кой е бил първи и кой втори. Само те знаят това. Футболистите на Нова Зеландия решиха да защитят съотборника си, а ние застанахме на страната на нашия играч. Те решиха да прекъснат мача без да има свидетели на случилото се, освен тези двамата. Нито съдията е чул нещо, нито техният треньор. Това е нова глава в историята на футбола, която никой не разбира. Нека футболните власти решат какво да се случва от тук нататък", каза след края на мача Кейрош пред спортния канал Ал-Кас.

При прекратяването на мача Нова Зеландия водеше с 1:0 в резултата с гол на Марко Стаменич в 16-ата минута.