0

Л уис Енрике се очертава като фаворит за заместник на Лучано Спалети на треньорския пост в Наполи, съобщи римският спортен вестник "Кориере дело спорт". Междувременно френският в. "Льо Паризиен" пък твърди ,че и катарските босове на ПСЖ са хвърлили око Енрике да смени издънката Галтие.

Спалети изведе неаполитанците до първа титла в Серия А от 33 години, но е на път да се раздели с клуба заради конфликт с президента Аурелио Де Лаурентис. 

Филмовият магнат активира клауза за автоматично подновяване на договора на Спалети с един сезон и това не се хареса на треньора, който се надяваше да договори нова сделка.

Испанецът Луис Енрике сега е основната цел за заместник на Спалети, а Де Лаурентис отчаяно се опитва да убеди Лучо, бивш треньор на Рома, да дойде в Наполи с примамлива оферта за двугодишен договор на стойност около 10 милиона евро. 

Ако бившият селекционер на Испания откаже предложението, Де Лаурентис ще търси други опции като Тиаго Мота от Болоня и Винченцо Италиано от Фиорентина, пишат италианските медии.

Луис Енрике е свободен след престоя си като селекционер на Испания след мондиала в Катар. Името му бе свързвано с мениджърския пост в Челси и то пред доста други имена, но в крайна сметка лондончани се спряха на Маурисио Почетино.