0

Б ългарският халф Божидар Краев един от головете при шоуто 5:2 между неговия Уелингтън Финикс и Бризбейн Роар в третия кръг от австралийската А-Лига. Краев стартира мача като титуляр и успя да отбележи в 58-ата минута на двубоя. Тогава съотборникът му Пейн го изведе на добра позиция. Краев напредна с топката към наказателното поле на противника, залъга защитник и с левия крак препарира вратаря на гостите.

Този гол бе най-ключовия в мача, тъй като бе при резултат 2:2. В 79-ата минута пък българинът бе сменен от Сътън. Това бе втори гол за Божидар през сезона, след като миналата седмица той се разписа и при успеха над Пърт Глори.

Преди това гостите от Бризбейн поведоха чрез Беренгер още в първата минута, но Пейн (24) и Завада (32) обърнаха резултата още преди почивката. Милеуснич възстанови равенството в 53-ата минута преди да дойде попадението на Краев. След това Завада оформи своя хеттрик с попадения в 63-ата и 90-ата минути. Уелингтън са качи на първо място в класирането със 7 точки след този мач. Любопитен факт е, че това е най-силният старт за Уелингтън в А-Лигата в историята на клуба.