0

М ениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг ще остане на поста и през следващия сезон въпреки най-ниското класиране на отбора във Висшата лига - осмо място, съобщиха британските медии.

Решението идва след анализ в края на сезона за изминалата кампания, която завърши с изненадващата победа с 2:1 на финала за ФА Къп над големия фаворит Манчестър Сити.

"Скай Спортс" обяви, че Тен Хаг преговаря за нова сделка, след като договорът му навлиза в последния си сезон след две години начело. Миноритарният акционер сър Джим Ратклиф, който подхвана спортната част в Юнайтед след влизането си в управата на клуба, проведе неуспешни преговори с бившия треньор на Байерн Томас Тухел. Германецът, който начело на Челси спечели Шампионската лига, в момента е без клуб, но отказа офертата на "червените дяволи".

Така погледите отново се насочиха към настоящия мениджър.

Бившият треньор на Аякс Тен Хаг беше подложен на критики, след като 20-кратният шампион на Англия Манчестър Юнайтед претърпя най-лошия си старт на сезон от 1962/1963 с осем поражения в първите си 15 мача във всички турнири. "Червените дяволи" завършиха осми след 14 поражения в 38 двубоя в лигата и отпаднаха от Шампионската лига в груповата фаза.

Нидерландецът ръководи Манчестър Юнайтед от лятото на 2022 година.

Източник: БТА