0

Ю жна Африка се класира за полуфиналите на турнира за Купата на африканските нации след победа с 2:1 след дузпи над Кабо Верде. В редовното време и продълженията мачът завърши 0:0, а големият герой за южноафриканците бе вратарят Ронуен Уилямс, който отрази цели четири дузпи.

В Ямусукро в Кот д'Ивоар тимът на Кабо Верде имаше пълен контрол над срещата, но играчите от най-малката страна в турнира за Купата на африканските нации направиха куп пропуски пред вратата на Уилямс и това им коства класиране за първи полуфинал.

При дузпите пропуски за Кабо Верде направиха бившият играч на Манчестър Юнайтед Бебе, Уили Семедо, Ларос Дуарте и бившият играч на варненския Черно море Патрик Андраде, който изпусна последния удар от 11-те метра. Единствено Браян Тейшейра успя да вкара дузпата си. 

Играчите на ЮАР също не показаха забележителна ефективност при дузпите, след като пропуски направиха Закеле Лепаса и Обри Модиба, но точните удари на Тебохо Мокоена и Мотоби Мвала им бяха достатъчни за първо класиране на полуфинал в последните 24 години.

За място на финала Бафана бафана ще играе с един от фаворитите в турнира - Нигерия. В другия полуфинал съперници са домакините от Кот д'Ивоар и Демократична република Конго. И двата полуфинала са в сряда, 7 февруари.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX