0

Р ядко виждана чест получи вратарят на Лудогорец Серджо Пад. Целият стадион на Грьонинген - Euroborg (капацитет - 22 525 зрители), го награди с аплодисменти и скандира неговото име преди мача с Хераклес (0:1) от Ередивизие, пише "Мач Телеграф".

„Уважаеми фенове! Искам да ви благодаря много за последните 7 години! Вие сте в моето „зелено-бяло“ сърце“, написа Пад в социалните мрежи. Той беше на стадиона заедно с две от своите три дъщери. Реално това беше неговото сбогуване с привържениците на Грьонинген, чийто екип носи от 2014 до 2021 г., преди да премине в Лудогорец като свободен агент.

Планираше се Пад, който е бивш капитан на въпросния отбор, дори когато там в края на кариерата си играеше легендата Ариен Робен, да се сбогува с феновете на „Гордостта на севера“ през миналото лято. Тогава обаче имаше ограничения заради коронавируса, които обаче паднаха преди няколко месеца и Серджо Пад се възползва от кратката пауза в родното първенство, породена от великденските празници, за да отиде до Нидерландия.

След срещата Пад говори пред местните медии за престоя си в Лудогорец, чийто титулярен вратар е вече. „Грьонинген отказа да ме пусне в България през януари 2021 г. и Лудогорец привлече по спешност друг вратар – Кристиян Кахлина. Той се представи толкова добре, че решиха да го запазят и за началото на този сезон. Тогава вече знаех, че ще ми е трудно“, каза нидерландецът. 

„Наистина имах нужда от период на адаптация, но след седем години изведнъж се оказваш седнал на пейката... Отне известно време да свикна, но реших, че е правилно. Трябва да бъда честен, защото просто не достигнах нивото си и другият вратар просто вършеше добра работа. Той беше предпочитан по време на европейските мачове, докато аз имах право да играя в състезанието. Всъщност играхме с два отбора“, каза още Пад.

„Ако семейството ми не се чувстваше добре, и на мен щеше да ми е по-трудно. Когато играехме много, понякога ме нямаше няколко седмици подред. Но семейството ми беше щастливо в Разград, аз също“, добави стражът. В края на ноември 2021 г. обаче ситуацията за Пад се промени. Той беше титуляр в мача от Лига Европа срещу Цървена звезда в Белград, загубен с 0:1.

„След това ме пуснаха като титуляр в топмача срещу ЦСКА и постепенно започнах да играя редовно. Не смея да кажа, че сега съм титуляр или не, защото другият вратар (б.а. - Симон Слуга) също се справя много добре. Но съм много уверен. Искам да покажа това, което демонстрирах и в Грьонинген“, каза още Пад пред Rtvnoord.nl. 

„Какво ще ми донесе бъдещето и дали бих се завърнал в Грьонинген? Никога не знаеш. Гледам бъдещето си на всеки 6 месеца. Поне сега не мисля за нищо друго, освен за Лудогорец, защото искам да грабна тази възможност с две ръце“, завърши стражът.