0

Р ъководството на турския футболен гранд Бешикташ е направило оферта на  стойност около 3 милиона евро за привличането на централния защитник Хосе Кордоба от Левски, съобщава "Сабах".

Местното издание твърди, че преговорите между двата клуба за евентуалния трансфер на играча през януари текат в момента, но подчертава, че от управата на "черно-белите" нямат намерение да предлагат по-висока сума за правата на панамския национал.

22-годишният Кордоба, който има договор за още 18 месеца със софийския отбор, има 24 мача с 1 асистенция през този сезон.

Според различни спекулации от последните седмици интерес към Кордоба имат още няколко чуждестранни клубове, сред които Айнтрахт Франкфурт (Германия) и Панатинайкос (Гърция).

Бешикташ спечели бронзовите медали в турското първенство през миналия сезон, но през настоящата кампания се представя колебливо и заема петото място с 26 точки от 15 изиграни мача, като изостава на 14 точки зад лидерите Фенербахче и Галатасарай. 

Истанбулци отпаднаха и от Лигата на конференциите, след като завършиха трети в група D с 4 точки след Брюж (16) и Будьо/Глимт (10) и единствено преди Лугано (4).

Източник: БТА