0

М анчестър Сити приема РБ Лайпциг на „Етихад Стейдиъм“ в интригуващ реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига от 22.00 ч. тази вечер. „Червените бикове“ устояха на натиска на „гражданите“ преди три седмици и двата отбора завършиха 1:1 на „Ред Бул Арена“, оставяйки всичко за реванша.

За Манчестър Сити се разписа Рияд Марез (27), а равенството възстанови Йошко Гвардиол (70). "Гражданите" доминираха тотално през първото полувреме и се оттеглиха на почивката с притежание на топката от близо 75% във времето и седем отправени удара, а след това домакините излязоха напълно променени и само могат да съжаляват, че не постигнаха пълен обрат.

За последно „гражданите“ отпаднаха в тази фаза на Шампионската лига през сезон 2016/17, когато бяха отстранени от Монако. Сити може да изравни рекорда на Арсенал, датиращ отпреди 14 години, за най-много мачове на английски тим без загуба у дома в Шампионската лига. В момента серията на „гражданите“ без поражение на „Етихад Стейдиъм“ в турнира възлиза на 23 мача, като в 21 от тях Сити постигна победи.

В другия мач тази вечер Порто и Интер излизат на “До Драгао” от 22.00 часа. “Нерадзурите” имат крехък аванс от един гол след късно попадение на Ромелу Лукаку в първия мач в Милано.

Домакините от Порто се представят много успешно срещу италианските отбори в евротурнирите под ръководството на Серджио Консейсао и със сигурност ще искат да продължат тази традиция. Те вече отстраниха Рома и Ювентус именно на осминафиналите на ШЛ, съответно през 2018/19 и 2020/21, а през миналата кампания записаха победа и реми срещу Милан в груповата фаза, след което елиминираха Лацио в Лига Европа. Интер пък ще се надяват да се класират на първия си четвъртфинал в турнира от сезон 2010/11 насам.