0

Е два ли някой е очаквал нещо друго освен победа на Лео Меси в традиционната годишна анкета на вестник „Мач Телеграф“ сред българските медии. Фурорът на Аржентина на световното първенство нареди безапелационно крайното класиране. При това Меси записа уникален рекорд, след като бе посочен на първо място в класирането във всички анкетни листове с изключение на един. Тройката също е безспорна. Килиан Мбапе е непоклатимо втори заради подвизите си в Катар, а Карим Бензема закономерно трети, след изключително наситената си година, макар и да не записа нито минута на световното.

Лука Модрич е четвърти с постоянството на китайската капка, която бе бонифицирана повсеместно, макар в относително ниските регистри на петиците. Хърватинът изпреварва с малко Ерлинг Холанд, който почти го настигна след отличния си старт на сезона във Висшата лига на Англия, превръщайки се в истинско явление на Острова.

Заслужава да се отбележи, че Холанд бе единственият футболист, който не игра на световното, но все пак събра гласове в анкетата, заедно с Мохамед Салах, макар при египтянина те бяха в съвсем символични измерения. Другото, което прави впечатление е огромната ножица между челната петица и останалите под нея. Тук диспропорциите в точките са направи шокиращи, макар и в сравнение с миналата година сумарният брой на номинираните, заработили точки да е почти константен с разлика от само един човек.

Другата рязка променя е в подреждането при първенствата. Там испанската Ла Лига, която миналата година бе на дъното с едва 2 представители, а сега е на върха със 7.