0

П родуктът на школата на Левски и юношески национал на България Стивън Жерард Гаоте подписа първия си професионален договор, при това – с именития френски Рен. За това се похвали самият изключително талантливият тъмнокож техничар, който играе брилянтен футбол, вкара гол на Босна и прикова погледите на цяла Европа към себе си.

Роденият в деня на обесването на клубния патрон 19 февруари 16-годишен нападател, който е рожба на българо-котдивоарската дружба, отказа да парафира със "сините" и избра да продължи развитието си при бретонците, където навремето пейката поизтърка славният му предшественик на „Герена” Георги Иванов-Гонзо. Така Левски няма да получи трансферна сума, а само полагащата се компенсация по правилата на ФИФА, която е около 100 000 евро.

В началото Стивън Жерард Гаоте, чието име е почти копипейстнато от това на бившия капитан на Ливърпул Стивън Джерард, ще играе за юношеските формации на Рен.


„Много се радвам да започна ново приключение в Рен – традиционен френски тим с голяма история. Благодаря на клуба, моето семейство и моите агенти“, написа Гаоте в профила си в Instagram.

Припомняме, че тази пролет той бе изгонен от Левски от собственика Наско Сираков, след като не пожела да парафира първи договор с клуба.

„Относно ситуацията около мен и Левски, където израснах и играх 11 години, искам да кажа следното: Винаги съм играл на макс за Левски! Горд съм, че съм играл за Левски. Имам страхотни моменти, бил съм и капитан за моята възраст. Ръководството постави условие към мен - ако не подпиша договор в рамките на няколко часа, да напусна академията - те ми спряха и тренировките. Така са решили... Не съм обиден на Левски. Това е моят клуб и съм щастлив за тези 11 години. Имам предложения извън България, не мисля, че е проблем, че искам да си продължа развитието в чужбина. Нямам проблем с Левски, имам проблем с ръководството!", коментира тогава той.