0

Д атчанинът Кристиан Ериксен бе издъхнал и сърцето му беше спряло да бие, когато рухна на тревата на мача Дания – Финландия на Евро 2020 това лято. Светкавичната и безупречна намеса на спешните екипи го върна от оня свят, за да последва дълга рехабилитация на техничния футболист. Ериксен, който вече има и дефибрилатор на сърцето, не иска да приеме, че професионалният футбол за него е затворена страница.

Дори подсещането от италианските здравни власти, които му забраниха категорично да играе за клубния си тим Интер в Серия А, тъй като животоспасяващото устройство, поставено в сърцето му, не е разрешено в лигата.

Ериксен обаче се върна на тренировъчното игрище с родния си Одензе 6 месеца след онзи ден, в който за няколко минути сърцето му спря да бие.

Смята се, че Интер е готов да продаде или освободи Ериксен от договора му през януари, за да може той да продължи кариерата си другаде.

Интер публикува изявление за Ериксен през октомври, в което се казва: „По отношение на правата за регистрация на играча Ериксен, трябва да се отбележи, че след сериозна контузия, настъпила по време на Европейското първенство през юни 2021 г., той е временно възпрепятстван от италианските медицински власти от спортни дейности през настоящия сезон.

Въпреки че настоящите условия на играча не отговарят на изискванията за постигане на спортна форма в Италия, същото може да бъде постигнато в други страни, където играчът би могъл да възобнови състезателната си дейност.

Говорител на Одензе потвърди пред Ройтерс: „Ериксен се обърна към нас и сега тренира сам. За него е естествено, тъй като играеше тук в младостта си и живее зад ъгъла. Много сме щастливи, че можем да осигурим условия за него.”

Плеймейкърът е амбициран за сензационно завръщане в играта през 2022 г. Ериксен играе за Одензе Болдклуб между 2005 и 2008 г., преди да се присъедини към холандския гранд Аякс.

Говори се, че ще се върне в Амстердам, за да се присъедини отново към Аякс.