0

Н ападателят на Интер Маями Лионел Меси призна, че от предишният му клуб ПСЖ не са го поздравили за спечелването на Мондиал 2022.
„Аз бях единственият играч от националния отбор на Аржентина, който не беше признат за световен шампион от неговия клуб“, каза Меси в интервю за YouTube канала OLGA.

Меси игра за ПСЖ от 2021 до 2023 г. На финала на световното в Катар Аржентина удари Франция, в чийто отбор блестеше бившият му клубен съотборник Мбапе.

Меси призна, че е бил наранен от липсата на признание от клуба след спечелването на Световната купа: „Беше разбираемо. Бях на мястото, където бяхме спечелили финала (в Катар) и по наша вина, в кавички, те (французите) не бяха отново световни шампиони. Аз бях единственият играч, който не получи признание, но няма нищо“.

Аржентинецът даде интервю за предаването "Олга", в което сподели как се адаптира към новата обстановка във Флорида. "Така се случи. Истината е, че не беше както очаквах, но винаги казвам, че нещата се случват с причина и въпреки че там не беше добре, трябваше да стана световен шампион там. Всичко се случва с причина и трябваше да бъде така“, сподели Лео.

За отношенията си френската звезда и съперник на финала на мондиала Килиан Мбапе той увери: „С Килиан съм добре, както и с останалите“

Относно дали мисли да участва в следващото Световно първенство той каза: „Все още не съм мислил за това, далеч е. Мисля за Копа Америка, искам да се справя добре – играе се тук, в Съединените щати. Ще бъде хубаво. Ще преценя как се чувствам, годините минават“.

Той разкри и близките си цели: „Моята личност е, че искам да побеждавам. Сега е по-спокойно. Може би не го осъзнавам, играя и се подготвям както винаги, но реалността е, че съм по-стар, с много мачове зад гърба“.

А как се вижда след като приключи кариерата си на футболист? „Имам късмета да работя това, което обичам. Въпреки че имам отговорности и цел, това все още е нещо, което ми харесва да правя. Какво ще правя след това? Не знам Бих искал да бъда спортен директор, да бъда с момчетата (футболистите), да обучавам."

За избора си на Маями Бълхата сподели: „Има хора, които ме следват през целия ми живот, които ме познават. Можете да кажете кога съм щастлив на терена. Идеята беше да започна да се поотпускам малко след толкова много години кариера, да се насладя някъде другаде. И това правя".

Дневният режим в Маями? „Ставаме в 7 с децата, закусваме – тост, шоколад, и понякога ги водя на училище, а понякога не. 
След това в клуба, започваме рано. В клуба имаме графици, като всички, има глоби... Тренираме и се прибирам в 1. Хапваме, отиваме да подремнем. После гледаме телевизия: сериали, филми, каквото и да е. След това отиваме да вземем децата и отново на тренировка“.