0

Б ъдещето на един от най-скъпите клубове в Европа – ПСЖ, е поставено на карта след отпадането на отбора от Шампионската лига. Във Франция днес се появиха различни информации за бъдещето на звездите, треньора и шефовете на клуба. Твърди се, че ПСЖ е готов да се раздели с Неймар. В същото време Меси търси начини да разбере дали може да се върне в Барселона, а Анел ди Мария гледа към Бенфика.

Парижани нямат намерение да задържат 30-годишния Неймар, ако получат добра оферта, съобщи журналистът Жулиен Майнар. Високата заплата на бразилеца обаче е пречка за всички заинтересовани клубове.

В ПСЖ разбират, че никой няма да плати инвестираните от клуба 222 милиона евро през 2017 г., но искат да получат сума от близо 100 милиона за него.

През този сезон Неймар изигра 19 мача за ПСЖ във всички турнири, като отбеляза 4 гола и направи 5 асистенции. Той пропусна част от сезона заради контузия, която получи през ноември.

От Испания пък дойде новина, че бащата и агент на суперзвездата на ПСЖ Лионел Меси – Хорхе, се е свързал с Барселона преди няколко дни, за да разбере дали е възможен вариантът за сензационно завръщане на аржентинеца на „Камп Ноу“ през лятото, твърди журналистът Жерард Ромеро.

Според него Хорхе Меси е разговарял с представителите на клуба през последните няколко дни, за да обсъдят идеята за евентуален трансфер на седемкратния носител на „Златната топка“ обратно в каталунската столица.

Меси така и не успява да се аклиматизира по най-добрия начин досега в Париж. Откакто пристигна от Барселона миналото лято, той има едва два гола в първенството от 60 опита (18, от които точни удари във вратата). 

Анхел ди Мария пък твърдо е решен да напусне Париж през лятото, твърдят медии в Испания и Франция.

Аржентинското крило остана на пейката през уикенда и тази капка е преляла чашата, пише вестник AS. Испанският вестник допълва, че 34-годишният играч ще продължи кариерата си в Бенфика – неговият първи клуб в Европа.
Самото ръководство на ПСЖ няма намерение да му предлага нов договор, тъй като не иска да плаща огромна заплата като неговата за играч, който е резерва.

По-рано днес се появиха информации, че парижани разглеждат цели 9 варианта за нов наставник на отбора, като според „L'Equipe” фаворит е настоящият треньор на Атлетико Мадрид Диего Симеоне.