0

Е дно от откритията на изминалия сезон в родния футболен елит – Росен Божинов, може да стане собственост на групировката, която е собственик на мултимилионния английски шампион Манчестър Сити, където между 2007-а и 2010-а се подвизаваше Валери Божинов. Потвърди го по обичайния за "червените" начин - с публикация във Фейсбук Цветомир Найденов, благодетел на сегашния му клуб ЦСКА 1948.

Интересът към 19-годишния защитник на ЦСКА 1948 е огромен и той 90% ще бъде продаден още през летния трансферен прозорец, съобщи „Спортал”.
Изданието напомня, че към Божинов са се насочили клубове като португалските Порто и Бенфика и белгийските Андерлехт и Антверп, които на няколко пъти от началото на годината са пращали скаути да го наблюдават. Твърди се, че един от споменатите 6 клуба вече е изпратил и солидна оферта, но ЦСКА 1948 все още не бърза да я приема.

Ако Манчъстър сити купи младока, то това ще се случи по схемата с Филип Кръстев (Цволе). Божинов ще стане собственост на “Сити футбол груп”, а те ще го изпратят в някои от своите сателитни клубове. Най-вероятно това ще е Палермо. Италианците търсят централен защитник със сходен на българина профил.