0

Ч елси спечели първата си победа под ръководството на Маурисио Почетино, след като "сините" надвиха с категоричното 3:0 Лутън Таун благодарение на две попадения на Рахийм Стърлинг и едно на Николас Джаксън.

„Възкръсналият“ Стърлинг откри резултата в 17-ата минута, когато получи топката по крилото от Мало Гюсто, нахлу отдясно и стреля в далечния ъгъл за 1:0. 

Английският национал увеличи преднината на "сините" 23 минути след почивката отново след асистенция на французина, а четвърт час преди края Джаксън оформи крайното 3:0 с дебютния си гол след трансфер от Виляреал през юни.

Това бе първа победа на Челси през сезона след равенство 1:1 с Ливърпул на старта и загуба с 1:3 от Уест Хем във втория кръг. Лутън пък загуби за втори пореден път след 1:4 срещу Брайтън.

"Говорих много с треньора през седмицата и той ми обясни ясно и категорично каква е моята роля. Преминах през труден период, но вярвам, че вече съм излязъл от него", заяви Стърлинг след края на срещата.

Мениджърът Маурисио Почетино не можеше да се нарадва на преоткрития си нападател Рахийм Стърлинг, който вкара два гола срещу Лутън Таун и помогна на Челси да спечели за първи път през новия сезон в анлгийското първенство по футбол.

"Той е напълно отдаден на отбора. До това представяне се стигна благодарение на работната му етика и качествата му. Много съм доволен от него. Той ми каза, че миналият сезон е бил тежък за него, така че се радвам, че в момента е щастлив. Офанзивните футболисти се чувстват най-добре тогава, когато вкарват или подават за голове", заяви Почетино.

След като отбеляза две попадения, Стърлинг асистира за гол на Николас Джаксън.

"Още в първия ми разговор с футболистите научих кой на каква позиция се чувства най-добре. Тук обаче не става въпрос за точна позиция, а за движението ни по терена като отбор. Нужно е да намерим точното място за всеки и да извлечем най-доброто от качествата му", посочи към какво се стреми аржентинецъ.

Англия. Висша лига, трети кръг, петък:

Челси - Лутън Таун - 3:0

В събота: Борнмът – Тотнъм, Арсенал - Фулъм , Брентфорд - Кристъл Палас, Евертън – Улвърхемптън, Манчестър Юнайтед - Нотингам Форест
Брайтън - Уест Хем;

в неделя: Бърнли - Астън Вила, Шефилд Юнайтед - Манчестър Сити
Нюкасъл – Ливърпул.