0

Б езпрецедентно в историята на италианския футбол трета генерация от една фамилия игра за националния отбор.

23-годишният Даниел Малдини, син на камбанарията Паоло и внук на легендарния и вече покоен Чезаре, записа дебют с фланелката на „Скуадрата” при победата с 4:1 над Израел в Лигата на нациите.

Нападателят на Монца се появи на терена на стадион „Фриули” в Удине в 73-ата минута и само 6 по-късно бе в основата на четвъртия гол на домакините и последен в срещата.

Баща му Паоло, който има 126 мача за Италия и носеше капитанската лента, и майка му Адриана бяха на трибуните, за да го подкрепят. Дядо му Чезаре, в чиято славна визитка има 14 участия за „Скуадрата” като футболист и 2 години като селекционер, почина през 2016-а, когато Даниел вече блестеше в школата на също семейния Милан.

„Посвещавам този дебют на семейството, приятелите и всички, които ме обичат. Надявам се да донеса още класа в отбора, макар той да има предостатъчно. Искам да помагам с каквото мога", заяви след мача Малдини III.

Фактически от знаменитата фамилия баща му дебютира за Италия най-млад – едва 19-годишен през 1988-а. Дядо му пък е на 28, когато облича националния екип през 1960-а.