0

З а обрата на Реал Мадрид над Байерн ще се говори дълго! "Кралете" стигнаха до пореден финал в Шампионската лига. Любопитни са и рекордите и постиженията, които бяха постигнати в паметната нощ на "Бернабеу".

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти продължава да пише история. Той ще има шанса за шести път в кариерата си да участва в битката за трофея в този турнир, ставайки първият треньор, който има толкова финали в тази надпревара. Освен начело на Реал Мадрид (3 пъти), Карлето има и два финала с Милан. До момента той има и четири спечелени купи във витрината си.

Междувременно и Реал Мадрид записа ново постижение, което едва ли скоро ще бъде подобрено. Отборът достигна до 18-ия си финал в турнира и ще опита да спечели 15-ата си купа. Далеч назад в тази своеобразна класация са Милан и Байерн, които имат по 11 финала в историята си до момента.

 

Паметно постижение записа и Тони Кроос. Той стана първият футболист, който ще участва на 7 финала, откакто турнирът се провежда в този формат. Освен това германецът записа 150-ия си мач в тази надпревара, колкото има и Томас Мюлер от Байерн. Пред него са само петима играчи - Кристиано Роналдо (183), Икер Касийяс (177), Лионел Меси (163), Карим Бензема (152) и Шави Ернандес (151).

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX