0

 

Леандро Трасар вече е играч на Арсенал и е твърде вероятно да дебютира още днес в дербито срещу Манчестър Юнайтед на „Емирейтс“. Този трансфер изглежда изненадваш до голяма степен, след като цял месец се смяташе, че Михайло Мудрик ще е ударът на Микел Артета. Украинецът обаче предпочете да отиде в Челси, а в Арсенал веднага се ориентираха към други цели, действаха бързо с белгийския национал и в крайна време го взеха за около 20 милиона паунда от Брайтън.

Тросар със сигурност не се вписва в досегашната трансферна политика на испанския треньор, който предпочиташе да взема млади играчи със сериозен потенциал.
Зад привличането на 28-годишния белгиец има логика. Първо, това не е обикновен сезон за Арсенал. Ако „артилеристите“ не бяха лидери в класирането със сериозен аванс пред преследвачите, Артета вероятно никога нямаше да погледне към играч с такъв профил.

Сега командният център на Арсенал знае много добре, че трябва да покаже финансови мускули и увереност с марково попълнение. То удари на камък с Мудрик, но в последните дни показа, че този неуспех не може да го отклони от правилната посока. Взет бе Тросар, вероятно ще бъде привлечен полският бранител на Специя Якуб Кивиор, който е на 22 години. Говори се, че ще бъде взет под наем и Камавинга от Реал Мадрид.

Тази трансферна активност на Артета е показателна за амбициите на клуба. Испанецът следва твърдо своите принципи с Кивиор и Камавинга, но в същото време е решен да покаже на всички, че цели високо и затова вземе Тросар, чийто футболен хоризонт изглежда едновременно къс и тесен. Белгиецът е взет с ясната идея да бъде хвърлен веднага в битката и да свърши работа в краткосрочен план.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф