0

С ериозни финансови претенции отказали носителя на купата на Румъния по футбол Сепси от продължаването на договора на Александру Тудорие, пише местното издание prosport.ro. Сепси е съперник на ЦСКА-София в Лигата на конференциите.

Според информации интерес към 27-годишния нападател, който е бивш румънски младежки национал, има от страна на софийския Левски.    

В дебютния си сезон за Сепси 192-сантиметровият таран записа 13 гола и 3 асистенции в 45 мача, но преговорите му с ръководството на клуба за нов контракт през миналия месец се провалиха по финансови причини и той вече е свободен агент.

"Тудорие поиска сериозна сума на ръка, за да преподпише, както и увеличение на заплатата му от 8500 на 15 000 евро на месец, както и включването на някои бонуси. С тях месечното му възнаграждение можеше да надхвърли 20 000 евро. 

Искахме той да остане, но това надхвърляше финансовите ни възможности. Ние просто не можем да си позволим да даваме такива пари за заплати", коментираха от управата на Сепси за prosport.ro .

Румънският отбор е съперник на ЦСКА-София във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите на УЕФА.