0

Анди Джоунс, „Дъ Атлетик“

Ливърпул ще се изправи днес срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“ и отново ще разчита на неизчерпаемата енергия на Луис Диас. Колумбиецът е способен да поднася понякога разочарования със завършващия си удар или вземането на грешни решения, но в едно нещо е постоянен – в своята издръжливост. Той се превърна в нещо като Зайчето на Дурасел за „червените“. Дори когато не му е останало гориво в резервоара, той е способен да кара на изпарения до последната секунда и да запазва динамиката на своя тим. Нещо повече – в такива моменти той не се страхува да поема топката в опасни зони в половина на Ливърпул и да я изнася напред като слаломист между играчите на съперника. Точно такъв Луис Диас видяхме в последните минути на мача срещу Манчестър Сити преди седмица и заради това той е незаменим в тима на Клоп и е харесван от феновете.

Спокойно може да се каже, че след Нова година той се превърна в символ на един тим на Ливърпул, който никога не се предава. При толкова много липси при „червените“ 27-годишният Диас изглежда неуморим и сякаш играе и за тези, които са контузени.
От 1 януари насам само капитанът Върджил ван Дайк има повече изиграни минути в 17-те мача във всички турнири. Малката подробност е, че от нидерландския защитник не се очаква да бяга и на половина от пробега, който навъртва южноамериканецът.

Цялата разработка четете в днешния брой на Мач Телеграф

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ИНСТАГРАМ

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТИКТОК

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ В YOUTUBE

АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА КАНАЛА НИ ВЪВ VBOX