0

С амо преди месец спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич публично заяви пред медиите, че треньорът Нагелсман ще е на поста си задълго. А вчера „дългосрочният проект“ Юлиан Нагелсман приключи и от понеделник тренировките на баварците ще води бившият мениджър на Челси Томас Тухел, бивш треньор и на Борусия Дортмунд и ПСЖ.

Сензационното уволнение насред сезона и след двете победи над ПСЖ в Шампионската лига още не е потвърдено официално от Байерн след бомбата на „Билд“ и „Зюддойче Цайтунг“ вчера.

Футболният свят е изумен от внезапното изгонване на 35-годишния Юлиан Нагелсман и заради хоровата публична подкрепа за него от страна на шефовете му в клуба. След 1:2 от Байер Леверкузен президентът Херберт Хайнер, бившият бос на „Адидас“, гарантира за Нагелсман: „Планираме с него в дългосрочен план, документирахме това с петгодишен договор, защото искаме да изградим нещо с него. Можете да видите ясен напредък през тези година и половина. Юлиан се справя много добре. Дискусията за треньорите дойде отвън, ние не я започнахме!“

Почетният президент Ули Хьонес преди реванша с ПСЖ в Париж на 7 март в токшоу каза: „Според мен изходът от мача няма нищо общо с ангажимента на Юлиан Нагелсман. Ако всичко се развие така, както си го представям, вече няма да обсъждаме въпроса с Нагелсман след шест до осем седмици.“

Изпълнителният директор Оливер Кан (53) след 2:3 в Гладбах на 22 февруари пред SPORT BILD: „Наша работа е да следим цялостната структура: отборът показа силно представяне в Шампионската лига в Париж и сега в Гладбах загуби след труден мач. Юлиан е човек, който се справя с всяко предизвикателство - и който също е в състояние да го овладее."

Спортният директор Хасан Салихамиджич (46) след 2:3 в Борусия М в SPORT BILD: "Всички дискусии са излишни. Иска ми се треньорът ни да бъде оставен да работи на спокойствие! Юлиан е дългосрочен проект."

Нагелсман обаче няма да остане дълго без работа - лондонският Тотнъм, който е заложил на дузпата Антонио Конте, веднага прояви интерес към младия германец, според "Сън".

Нагло, гнусно, подло: Къртица издава тайните от съблекалнята на Байерн