0

Н аполи вече няма право да използва фланелки с лика на Диего Марадона, след като загуби дело срещу децата на легендата. Те съдеха бившия агент на дон Диего – Стефано Чечи, който е дал правата на клуба за производство на фланелките. Съдът обаче взе решение в полза на близките на Марадона. 

Наполи направи четири екипа с лика на Марадона. Според италианския вестник „Република“ лидерът в Серия А е купил правата от Чечи, но семейството на Марадона твърди, че никога не е давало съгласие за използване на лика му. Съдът блокира продажбата на фланелките. Близките на Марадона поискаха и конфискуване на приходите от продажбите на въпросните екипи, които са около 450 000 евро. От самия Чечи пък вероятно ще бъдат конфискувани 150 000 евро. 

Съдия Паоло Андреа Васало определи, че договорът между Наполи и Чечи е „увреждащ за наследствените очаквания на семейството“. Той добавя, че Марадона е "планетанен символ на футбола, признат и разпознаваем в целия свят, чиято икономическа стойност изглежда от голямо значение, почти неоценима".