0

В световния футбол се задава истинска космическа трансферна сага, която може да пренапише историята на пазарните стойности на играчите. Според последни информации Публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия (PIF) е отправил зашеметяваща оферта към представителите на бразилската звезда Винисиус Жуниор.

Съобщава се, че саудитците са предложили на младия талант годишна заплата от 382,5 милиона долара. Ако сделката бъде финализирана, това ще превърне Винисиус в най-добре платения футболист в света, с огромна разлика пред всички останали.

От своя страна, Реал Мадрид - неговият настоящ клуб, очаква да получи откупната клауза по договора му, която е фиксирана на немислимите 1 милиард евро. Това означава, че евентуален трансфер на бразилеца ще генерира баснословни приходи за испанския гранд.

Арабите опитват да навият Винисиус да заиграе в Ал Ахли, като възнамеряват да го направят посланик на страната в навечерието на световното първенство по футбол през 2034-та, на което близкоизточната държава ще домакинства.

Бразилският национал премина на "Сантяго Бернабеу" през 2018-а. Записа 264 мача и отбеляза 83 гола във всички турнири за Реал. Спечели 3 пъти титлата в Ла Лига и Суперкупата на Испания, 2 пъти Шампионска лига, веднъж Купата на Краля и Суперкупата на Европа.