0

Н игерийската футболистка Мишел Алози потвърди, че е добре след ритника, който получи в задните част от звездата на Англия Лоурън Джеймс по време на 1/8-финалния мач между двата отбора от Световно първенство по футбол за жени.

За действието си Джеймс беше пратена под душовете в 87-ата минута. Първоначално тя получи жълт картон, но след намесата на ВАР реферът я изгони.

Говорейки след мача пред медиите, Алози каза: „Всичко е наред, Джеймс е наистина добър играч. За нас беше добре, че тя беше изгонена, тъй като им носи допълнително качество“.

„Бях малко изненадана от реакцията ѝ за ритника. Добре съм и дупето ми е добре след нейното настъпване. Първоначално бях леко объркана. Не разбрах какво се случи в началото, но не съм обидена, това е просто игра“, каза нигерийката.

„Суперорлите“ се бориха упорито срещу Англия и удържаха нулевото равенство, но в крайна сметка загубиха с 2:4 след изпълнение на дузпи.

Следващият съперник на Англия ще бъде Колумбия или Ямайка, които играят утре.

В другия 1/8-финал, игран днес, единият от съдомакините – Австралия, победи Дания с 2:0 и очаква победителя от мача между Франция и Мароко.