0

28-годишният фен на Шамрок Роувърс Даниел Фулъм, който бе задържан от българските власти при преминаването на границата между България и Румъния след мача в Разград, е бил освободен, съобщи вестник "Айриш Мирър", цитиран от БТА.

Привърженикът на съперника на Лудогорец в Шампионската лига е пътувал с автобус с още 20 фенове на ирландския отбор и е бил арестуван, след като гранична полиция е сметнала, че снимката на личната му карта не кореспондира на човека и се е усъмнила във фалшификация.

Така 28-годишният компютърен специалист е прекарал известно време в ареста, преди да се намеси Външно министерство на Ирландия и клубът Шамрок Роувърс. "Успях да говоря с него две минути по телефона, той ми призна, че е ужасен", разказа майката на фена Нолийн пред вестника.

От Външното министерство са потвърдили пред българските власти, че документите на Даниел Фулъм са редовни и няма основания за задържането му. 

Даниел Фулъм се е прибрал в Дъблин в четвъртък късно вечерта и благодари на всички хора, които са му помогнали в случая и са изразили подкрепата си.