0

З вездата на английския колос Манчестър Сити – Кевин Де Бройне, е пред трансфер в саудитския Ал Итихад, съобщава институционализиралият се журналист Руди Галети.

Според неговата информация, 33-годишният капитан на белгийския национален отбор е постигнал устна договорка с клуба от Джеда.

Сега всичко зависи от клубовете да се разберат за трансферната сума, като от Манчестър Сити са готови да пуснат своя плеймейкър, ако това е неговото желание.

Преди отпадането на Белгия от европейското Де Бройне заяви, че ще се завърне в при „гражданите“, а преговорите за нов контракт ще се проведат в следващите месеци. Изглежда обаче, че той е променил позицията си, след като е получил предложението от саудитския тим.

Настоящият договор на 33-годишния Де Бройне със Сити изтича през лятото на 2025-а, когато биха се навършили точно десет години, откакто премина на „Етихад“, където досега е 6-кратен шампион на Англия, 2-кратен носител на купата на Англия, а веднъж спечели и Шампионската лига. Ако премине в Ал Итихад, белгиецът ще се събере с играчи като Карим Бензема, Н’Голо Канте и Фабиньо.