0

Н ай-известният и устат ММА боец от UFC Конър Макгрегър се появи отново в новините с обявеното от него желание да се включи в придобиването на Челси, който руският му бос Абрамович пусна за продажба от вчера. Цената, която милиардерът възнамерява да получи, е около 3 милиарда паунда, които се равняват на 3,6 милиарда евро.

Руският магната бърза да продаде най-скъпата футболна марка на Лондон Челси, за да изпревари възможни санкции на правителството на Обединеното кралство срещу руски инвестиции след инвазията на Русия в Украйна, наредена от Владимир Путин.

Конър Макгрегър сподели в акаунта си в Twitter, че се интересува от покупката на Челси. „Бих искал да проуча този Челси“, написа Макгрегър, показвайки разговор в WhatsApp за възможната покупка на отбора на Западен Лондон.

Любопитното в неговия случа е, че ирландецът Макгрегър, който преди това се опита да купи Селтик, е изявен фен на Манчестър Юнайтед.

Считан за един от спортистите, спечелили най-много пари през последното десетилетие, неговото състояние  се изчислява на около 217 милиона евро, твърде малко за самостоятелна оферта за Челси.

Бизнесът му може да бъде добавен към тази сума, като например близо 510 милиона евро, които той е спечелил от продажбата на своята марка уиски „Proper Twelve“.

За да купи отбора от Висшата лига в Западен Лондон Конър Макгрегър ще трябва да наддава срещу милиардери, един от тях, според „Сън“, е швейцарецът Хансйорг Вис.

„Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси от Абрамович”, сподели 86-годишният Вис. „Трябва да изчакам четири до пет дни. Абрамович в момента иска твърде много”, добави швейцарецът, като изрично уточни, че не е сам в играта, а в консорциум от 6-7 инвеститори. По думите му „Абрамович е един от най-близките съветници и приятели на Владимир Путин и като всички олигарси, той също е в паника“.

Далеч по-сериозен купувач е британският милиардер Джим Ратклиф с неговите близо 7,2 милиарда. Освен, че инвестира в спорта сериозно – той е сред най-големите спонсори на отбора на Мерцедес във F1, също така неговият отбор Ineos е сред най-успешните и най-богати в световното колоездене, сър Ратклиф е и притежател на сезонен билет на мачовете на любимия Челси. Милиардерът също обмисля да направи оферта чрез своята империя Ineos. Още две други групи инвеститори са проявили интерес към Челси.