0

Н овият мениджър на Евертън Франк Лампард изглежда приветлив и учтив млад мъж, ако се съди по представата за него от времето му като играч или пред тв камерите. Но футболистите на „карамелите“ още от първата минута са разбрали, че нещата не са такива, както изглеждат. Защото лондончанинът Лампс е всъщност безмилостен привърженик на желязната дисциплина, чието налагане и поддържане става с четирицифрени глоби, пише „Сън“.

43-годишният бивш капитан на Челси наложи „Закона на Лампард“ - конкретни правила, с които респектира звездите на „карамелите“, че той не е „карамелче“.

Един играч пристигна на среща след обяда със секунди закъснение, защото се забавил да завърже връзките на маратонките си – той бе посрещнат със заръка да донесе глобата на бюрото на шефа на следващата сутрин. На стената на съблекалнята в тренировъчната база са залепени листове с правилата.

Те изискват строг дрескод, което трябва да преглътнат любители на по-екстравагантните дрехи като Демарай Грей и Деле Али.

Всяка звезда, която използва телефона си на отборно излизане в заведение, плаща за удоволствието 2000 паунда.

Играчите, които откажат да се върнат след гостуване с останалата част от отбора, превеждат за привилегията 5000 паунда.

Все пак Лампард направи и друг финт, с който отправи силно послание към своите футболисти – закъснелият с няколко секунди играч, който донесе в ръка банкнотите от глобата си, изненадващо бе „помилван“. Мениджърът отказа да вземе парите, стисна му ръката пред целия отбор, и обяви, че това е било последно предупреждение. И следващият, нарушил правилата, ще си плаща.

Според вътрешен човек „отборът вече знае, че трябва да се придържа към правилата“.

„Играчите бяха малко раздразнени, че трябва да пътуват обратно заедно при гостуване - понякога те обичат да са сами, особено ако са загубили.

Но Лампард каза, че в отбора липсва дисциплина и глобите ще помогнат за сплотяването на всички и ще издигнат Евертън на таблицата от 16-то място. Играчите вече са като пружинки“, увери източникът на изданието.

И първият мач на Лампард начело на Евертън сякаш показва, че отборът се е стреснал – победата с 4:1 над Брентфорд прати „карамелите“ в петия кръг на турнира за Купата на Англия.

"Всички знаем за домакинския ефект на "Гудисън Парк" и искахме да го преживеем днес. Начинът, по който играха моите футболисти, го предизвика", коментира Франк Лампард след двубоя с Брентфорд. "Развълнувах се. Но сега трябва да се успокоим и да се подготвим за важните мачове, които ни чакат в шампионата. Имаме много работа за вършене, но видях някои обещаващи сигнали", добави Лампард.
"Ние сме Евертън, така че трябва да сме агресивни и да опитваме да владеем топката", завърши той.