0

З аплахи за физическа разправа бяха отправени към футболен национал. Ултрасите на ПСЖ се заканиха да отрежат трети пръста на сръбската звезда на Ювентус Душан Влахович, ако той се присъедини към парижкия гранд. 

Феновете разпънаха транспаранти с посланието към сърбина пред „Парк де Пренс“, което гласи: „Влахович в Париж ще ти отрежем трите пръста“.

От къде идва тази кръвожадност към Душан?

Тя е породена от един знак с палеца, показалеца и средния пръст, който Влахович направи след един от мачовете на сръбския национален отбор заедно със своите съотборници Филип Костич и Стефан Митрович.

Този знак символизира надмощието на Сърбия над Косово и се смята за поздрав към сръбските партизани. 

Въпреки че има нюанси в употребата му, знакът с три пръста е известен най-вече като "поздравът на Кюнен", използван от неонацистки крайнодесни групи.

Според други схващания обаче това е жест, използван в Сърбия още от Средновековието като знак за победа или радост. Религиозният произход на сръбския поздрав е сигурен, като трите пръста представляват християнската троица.

Влахович обаче беше обвинен от някои в ултранационализъм, след като бе забелязан да носи фланелка с карта на Сърбия, на която е изобразено Косово.

Крайните фракции на ПСЖ са твърдо против тази позиция на Влахович и поради тази причина се снимаха с плаката пред „Парк де Пренс“.

Идеята на шефовете на ПСЖ е да привлекат Душан Влахович, ако Килиан Мбапе напусна в посока Реал Мадрид още това лято.